Kom med i fællesskabet

Hurtigskrivning - får ideerne til at poppe

hurtigskrivning ideer skrivetips skriveøvelse

Hvis du en dag har svært ved at komme i gang med at skrive, kan du forsøge dig med en omgang hurtigskrivning.

Øvelsen går ud på, at du sætter en alarm til 5, 10 eller 15 minutter. Du kan evt. begynde med 5 minutter og så se, om du på et senere tidspunkt har lyst til at forsøge dig med længere tid. Når alarmen tikker, skal du så beholde fingrene på tastaturet (eller blyanten på papiret) og skrive løs, indtil uret ringer.

Skriv, hvad der falder dig ind. Hvis du ikke har nogen ideer, så skriv netop det:

Jeg har ikke nogen ideer, ved ikke, hvad jeg skal skrive, min sofapude er rød …

og så vil du ofte opleve, at der dukker mere meningsfulde ideer op, mens du skriver.

Hvis du synes, det er fjollet at skrive om ingenting, eller du bare har brug for et tema eller en ide, så er der nogle stykker herunder.

  1. Find en ting, som der knytter sig nogle minder til. Sæt den foran dig på bordet og begynd med at beskrive, hvordan den ser ud. Skriv derefter, hvordan du fik den, og hvad den betyder for dig.
  2. Kig på et maleri eller et foto, enten et af dine egne, eller et du finder i en avis eller på internettet. Skriv, hvad du kan se på billedet. Bagefter kan du bruge din fantasi til at forestille dig, hvad der er sket før, og hvad der vil ske efter motivet på billedet.
  3. Tænk på en skole, du har gået på. Beskriv bygningerne, legepladsen, skolegården og dit klasselokale. Fortæl om den lærer, der betød mest for dig, eller den lærer, du havde sværest ved at komme overens med.
  4. Tænk på de kæle- eller husdyr, du har haft i dit liv. Vælg et af dem og skriv, hvordan du fik det, og hvad det betød for dig. Beskriv også evt. sære vaner eller særlige oplevelser.
  5. Hvis du læser, kan du skrive et resume af den seneste bog, du har læst, en avisartikel eller andet. Bagefter kan du skrive, hvad du syntes om den.

Hvis du har brug for flere ideer til, hvad du kan skrive om, er der masser af inspiration at hente i min guide "Sådan udvælger du dine bedste historier".

Den vil jeg gerne høre mere om!

Gå ikke glip af mine gratis vejledninger og inspirerende artikler!

Få undervisning, motivationsboostere og nyt om kurser og aktiviteter direkte i din inbakke: