Kom med i fællesskabet

5 gode råd, hvis du er kørt fast

ideer inspiration motivation skrivetips

Nogle gange kan du opleve, at motivationen til at skrive om dit liv forsvinder. Måske er du kørt fast i en historie, som du har svært ved at få afsluttet, eller du har netop afsluttet et kapitel og har svært ved at finde ud af, hvordan du kommer videre.

Det kan være virkelig frustrerende, så her kommer fem gode råd, der kan hjælpe dig med at genfinde din skrivemotivation og komme tilbage på sporet.

1. Giv dig selv tilladelse til at være uperfekt

Lad perfektionismen ligge, når du sætter dig ned for at skrive. Dine første udkast må gerne være ufuldkomne, så prøv i stedet at fokusere på at få dine tanker og erindringer ned på papiret. Redigering kan altid komme senere.

2. Find din drivkraft

Grav dybt i dine bevæggrunde for at skrive om dit liv. Hvad håber du at opnå? Hvem vil du gerne dele dine historier med? Når du genopdager din indre motivation, vil det give dig energi og styrke til at fortsætte.

3. Skab en skriveplan

Opdel dit skriveprojekt i mindre, håndterbare opgaver. Sæt realistiske mål for dig selv, så du ikke føler dig overvældet. Du kan fx sætte tid af hver dag eller uge, dedikeret til skrivning. Struktur og rutine kan hjælpe med at opretholde motivationen.

4. Find en skrivepartner eller gruppe

Del dine skriveoplevelser med andre og find støtte i et fællesskab. En skrivepartner eller en skrivegruppe kan give feedback, inspiration og motivation, samtidig med at det skaber en forpligtelse, der hjælper dig med at holde dig i gang. Begynd med at melde dig ind i facebookgruppen Skriv om dit liv, hvor der også hver uge kommer ideer til, hvad du kan skrive om.

5. Udforsk forskellige skriveteknikker

Hvis du er kørt fast, kan det være gavnligt at eksperimentere med forskellige skriveteknikker. Prøv fx hurtigskrivning, brainstorming, dagbog, skriv et brev eller skriv ud fra bestemte prompts eller spørgsmål, som du fx finder i facbookgruppen. Disse metoder kan frigøre din kreativitet og åbne nye veje til dine erindringer.

Husk, at det vigtigste er at få begyndt og derefter være vedholdende. Selv små skridt kan gøre en stor forskel. Så sæt dig ned, lad ordene flyde og find glæden ved at dele din unikke livshistorie.

Hvis du har brug for flere gode råd til at komme ud af din skrivekrise, har jeg lavet en vejledning med 10 gode råd, som du kan læse mere om her.

Hvis du har brug for flere ideer til, hvad du kan skrive om, er der masser af inspiration at hente i min guide "Sådan udvælger du dine bedste historier".

Den vil jeg gerne høre mere om!

Gå ikke glip af mine gratis vejledninger og inspirerende artikler!

Få undervisning, motivationsboostere og nyt om kurser og aktiviteter direkte i din inbakke: